Voorpagina

Guus is

Vooral Guus Beenhakker. Verder Radiomaker, Schrijver, Journalist, Historicus, Auteur bij Instondo Uitgevers, Ex-bestuurslid bij A.U.S.R. Orca, Eindredacteur Passend Onderwijs Magazine, Redacteur Tijdschrift Intern Begeleiders, SEO-schrijver, Webtekst schrijver, Redacteur bij NLroei.nl, Voorzitter IVN Mark & Donge, Samensteller Nieuwsbulletin voor het Hoger Onderwijs, Masterstudent Moraalwetenschappen, Redactielid Dorstlezer, Eigenaar van Natuurkampeerterrein De Duiventoren.

Contact Guus

T: 06 – 48 72 45 82
E: guus(at)guusbeenhakker.com
I: www.guusbeenhakker.com

LinkedIn: linkedin.com/in/guusbeenhakker
Facebook: facebook.com/guusbeenhakker
Twitter: twitter.com/guusbeenhakker

KvK: 67686176

Over Guus

Guus Beenhakker groeide op in Breda, maar daar hoor je niets van tenzij je Brabants tegen hem gaat praten. Dan komt de zachte ‘G’ in hem snel genoeg naar boven.
Sinds 2008 woonde en leefde Guus in Utrecht. Daar studeerde hij journalistiek (aan de Hogeschool Utrecht) en geschiedenis (aan de Universiteit Utrecht). In 2016 verhuisde hij terug naar het Brabantse om zich naast zijn werk als journalist te richten op een vak als campingbaas bij Natuurkampeerterrein De Duiventoren.

Radio

Dat Guus journalist zou worden was al vroeg duidelijk. Hij wilde op jonge leeftijd graag een boek schrijven en was een enorme fan van knopjes. Die knopjesfetisj bracht hem bij de radio. Op zijn veertiende maakte hij voor het eerst een radioprogramma op de -toen nog bestaande- regiozender Radio 013 in de regio Tilburg. Hierna ging het snel, binnen een mum van tijd had hij samen met Sjoerd Grollen een programma op de vrijdagavond: Grollen met Guus. Toen Guus het radiovak had gevonden besloot hij om een eigen internetstation -Ceasar Radio- te beginnen, dat live vanuit zijn kamer muziek streamde.

Studie

Tijdens zijn studie journalistiek kon Guus de hele dag aan de slag met van alles dat hij leuk vond: radiomaken en schrijven. Hij kwam achtereenvolgens terecht bij RTV Stichtse VechtOmroep Brabant en VPRO O.V.T. In 2013 werd zijn radiodocumentaire genomineerd voor de NTR Radioprijs.

Auteur

In 2013 zit Guus in het bestuur van de studenten roeivereniging Orca. Dit combineert hij met de minor ‘Leiderschap: voor bestuurlijk actieve studenten‘. Inmiddels is Guus redactielid bij TIB, eindredacteur bij Passend Onderwijs Magazine, samensteller Nieuwsbulletin voor het Hoger Onderwijs, allemaal bij uitgever Instondo. Hier schreef hij ook het boek ‘Sociale media slim inzetten op school‘ (mei 2014).

Journalistiek

Na zijn studententijd werkt Guus als freelance journalist. Naast werkzaamheden voor Instondo Uitgevers, is hij vast redacteur bij NLroei.nl. In 2016 gaat hij werken als eigenaar van Natuurkampeerterrein De Duiventoren. Sinds december 2016 schrijft hij voor De Dorstlezer. Sinds april 2017 is hij voorzitter van de IVN Mark & Donge.

Guus Beenhakker is lid van de Nederlandse Vereniging voor Journalisten en heeft een NVJ Perskaart.