Voorpagina

Guus is

Vooral Guus Beenhakker. Verder lijsttrekker & gemeenteraadslid voor D66 Oosterhout, radiomaker, verslaggever, schrijver, journalist, historicus, moraalwetenschapper, auteur bij Instondo Uitgevers, redacteur Tijdschrift Intern Begeleiders, redacteur bij NLroei.nl, ex-voorzitter IVN Mark & Donge, samensteller Nieuwsbulletin voor het Hoger Onderwijs, redactielid Dorstlezer, redactielid Natuursignalen, recreatieondernemer bij De Duiventoren.

Contact Guus Beenhakker

T: 06 – 48 72 45 82
E: guus(at)guusbeenhakker.com
I: www.guusbeenhakker.com

LinkedIn: linkedin.com/in/guusbeenhakker
Facebook: facebook.com/guusbeenhakker
Twitter: twitter.com/guusbeenhakker

KvK: 67686176

Over Guus

Guus Beenhakker groeide op in Dorst, nabij Breda. In 2008 verhuisde Guus naar Utrecht. Hier studeerde hij journalistiek en daarnaast geschiedenis. Per 2016 verhuisde hij terug naar het Brabantse om zich naast zijn werk als journalist te richten op een vak als recreatieondernemer. Hij kocht met zijn vriendin de oude woonboerderij van zijn ouders, waar inmiddels het kampeerterrein De Duiventoren is gevestigd. In 2018 trouwde hij met Maud en samen kregen zij in 2020 een dochter, Jasmijn. Behalve kamperen onderhoudt Guus samen met zijn vrouw de nodige boerderijdieren.

Journalist in de dop

Dat Guus journalist zou worden was al vroeg duidelijk. Hij wilde op jonge leeftijd graag een boek schrijven. Ook was hij groot fan van knopjes. Die knopjesfetisj bracht hem bij de radio. Op zijn veertiende maakte hij voor het eerst een radioprogramma bij de regiozender Radio 013 in Tilburg. Hierna ging het snel, binnen een mum van tijd had hij samen met Sjoerd Grollen een programma op de vrijdagavond: Grollen met Guus. Toen Guus het radiovak had gevonden besloot hij om een eigen internetstation -Ceasar Radio- te beginnen, dat live vanuit zijn kamer muziek streamde.

Tijdens zijn studie journalistiek kon Guus de hele dag aan de slag met van alles dat hij leuk vond: radiomaken en schrijven. Hij kwam achtereenvolgens terecht bij RTV Stichtse VechtOmroep Brabant en VPRO O.V.T. In 2013 werd zijn radiodocumentaire genomineerd voor de NTR Radioprijs. Behalve journalistiek studeerde Guus geschiedenis in Utrecht en moraalwetenschappen aan de UGent. Hierin haalde hij zijn mastertitel.

Auteur

In 2013 zit Guus in het bestuur van de studenten roeivereniging Orca.  Inmiddels is Guus redactielid bij TIB, eindredacteur bij Passend Onderwijs Magazine, samensteller Nieuwsbulletin voor het Hoger Onderwijs, allemaal bij uitgever Instondo. Hier schreef hij in mei 2014 het boek ‘Sociale media slim inzetten op school’ en in 2019 ‘Omgaan met digitalisering op school’.

Journalist

Guus werkt als freelance journalist. Hij vaste redacteur bij NLroei.nl. Tot slot werkt hij als verslaggever voor Omroep Brabant. Daarnaast wordt hij in 2016 eigenaar van Natuurkampeerterrein De Duiventoren. Sinds 2016 schrijft hij voor De Dorstlezer. En tevens voor Natuursignalen. Bovendien is hij de laatste jaren goed geworden als schrijver van velerlei webteksten.

Guus Beenhakker is lid van de Nederlandse Vereniging voor Journalisten en heeft een NVJ Perskaart en politieperskaart.

Politiek

Guus is sinds oktober 2019 gemeenteraadslid bij D66 Oosterhout. Eerder was hij ook actief voor waterschapspajrtij Water Natuurlijk Brabantse Delta. Dat is nu nog alleen op de achtergrond. Guus’ belangrijkste onderwerpen zijn burgerparticipatie, energietransitie en natuurbehoud.