Voorpagina

Guus is

Vooral Guus Beenhakker. Verder Radiomaker, schrijver, journalist, historicus, moraalwetenschapper, gemeenteraadslid voor D66 Oosterhout, auteur bij Instondo Uitgevers, redacteur Tijdschrift Intern Begeleiders, SEO-schrijver, mojo-videomaker, webtekst schrijver, redacteur bij NLroei.nl, voorzitter IVN Mark & Donge, samensteller Nieuwsbulletin voor het Hoger Onderwijs, verslaggever, redactielid Dorstlezer, redactielid Natuursignalen, eigenaar van De Duiventoren – Kamperen & Logeren.

Contact Guus Beenhakker

T: 06 – 48 72 45 82
E: guus(at)guusbeenhakker.com
I: www.guusbeenhakker.com

LinkedIn: linkedin.com/in/guusbeenhakker
Facebook: facebook.com/guusbeenhakker
Twitter: twitter.com/guusbeenhakker

KvK: 67686176

Over Guus

Guus Beenhakker groeide op in Breda. Daar hoor je alleen weinig van tenzij je Brabants tegen hem gaat praten. Dan komt de zachte ‘G’ snel genoeg naar boven. Sinds 2008 woonde en leefde Guus in Utrecht. Hier studeerde hij journalistiek en daarnaast geschiedenis. Per 2016 verhuisde hij terug naar het Brabantse om zich naast zijn werk als journalist te richten op een vak als recreatieondernemer. Hij kocht met zijn vriendin een oude woonboerderij waar het bestaande kampeerterrein De Duiventoren is gevestigd.

Radio

Dat Guus journalist zou worden was al vroeg duidelijk. Hij wilde op jonge leeftijd graag een boek schrijven. Ook was hij grote fan van knopjes. Die knopjesfetisj bracht hem bij de radio. Op zijn veertiende maakte hij voor het eerst een radioprogramma bij de regiozender Radio 013 in Tilburg. Hierna ging het snel, binnen een mum van tijd had hij samen met Sjoerd Grollen een programma op de vrijdagavond: Grollen met Guus. Toen Guus het radiovak had gevonden besloot hij om een eigen internetstation -Ceasar Radio- te beginnen, dat live vanuit zijn kamer muziek streamde.

Studie

Tijdens zijn studie journalistiek kon Guus de hele dag aan de slag met van alles dat hij leuk vond: radiomaken en schrijven. Hij kwam achtereenvolgens terecht bij RTV Stichtse VechtOmroep Brabant en VPRO O.V.T. In 2013 werd zijn radiodocumentaire genomineerd voor de NTR Radioprijs. Behalve journalistiek studeerde Guus geschiedenis en momenteel moraalwetenschappen. Maar zijn mastertitel is bijna binnen.

Auteur

In 2013 zit Guus in het bestuur van de studenten roeivereniging Orca. Dit combineert hij met de minor ‘Leiderschap: voor bestuurlijk actieve studenten‘. Inmiddels is Guus redactielid bij TIB, eindredacteur bij Passend Onderwijs Magazine, samensteller Nieuwsbulletin voor het Hoger Onderwijs, allemaal bij uitgever Instondo. Hier schreef hij in mei 2014 het boek ‘Sociale media slim inzetten op school‘. Hieruit volgt dat hij bedrijven helpt met het opzetten van een sociale media. Kortom, dit is een specialiteit geworden.

Journalistiek en werk

Na zijn studententijd werkt Guus als freelance journalist. Hij werkt veel via Instondo Uitgevers. Ook is hij vaste redacteur bij NLroei.nl. Tot slot werkt hij als verslaggever voor Omroep Brabant. Daarnaast wordt hij in 2016 eigenaar van Natuurkampeerterrein De Duiventoren. Sinds 2016 schrijft hij voor De Dorstlezer. En tevens voor Natuursignalen. Sinds april 2017 is hij voorzitter van de IVN Mark & Donge. Bovendien is hij de laatste jaren goed geworden als schrijver van webteksten. Daarin is SEO een van de speerpunten.

Guus Beenhakker is lid van de Nederlandse Vereniging voor Journalisten en heeft een NVJ Perskaart en politieperskaart.