Auteur

Omgaan met digitalisering op school

Omgaan met digitalisering op school

Auteur: Guus Beenhakker
ISBN: 9789463171403
Aantal pagina’s: 100
Druk: 1
Jaar van verschijnen: 2019
Prijs: € 23,50 
Bij een abonnement op de serie: € 19,50

Bestellen? Klik hier en bestel direct via de uitgever

In dit boek komen actuele en relevante onderwerpen aan bod over digitalisering en sociale media, zowel binnen als buiten de muren van het klaslokaal. Er staan tips in over het hanteren van een goede en gemakkelijke manier om de sociale media van de school goed te onderhouden.

Privacy is zowat het ‘woord van de dag’ als het over digitalisering gaat. Dit boek geeft antwoorden over hoe om te gaan met deze privacy. Er wordt een inkijkje gegeven in de wetgeving. Dit wordt vertaald naar makkelijke tools om ouders te garanderen dat de school goed met de gegevens van leerlingen omgaat. 

Verder wordt de leraar getriggerd om digitalisering mee te nemen ter ondersteuning van het lesprogramma. Een korte blik in de toekomst geeft de zich in rap tempo ontwikkelende wereld weer. Tot slot helpt dit praktische boek leraren ook om ouders te adviseren op het gebied van media en digitale hulpmiddelen.

Het boek is bij bol.com te koop.

Sociale media slim inzetten op school

Sociale media slim inzetten op school

Guus als auteur van ‘Sociale media slim inzetten op school’. Steeds meer mensen, bedrijven en instellingen maken gebruik van sociale Media. Ze krijgen een steeds grotere rol bij veel leerlingen en leerkrachten van basisscholen. Sociale media maken veel mogelijk, maar het is wel handig om te weten hoe ze het best kunnen worden ingezet. Bijvoorbeeld in je eigen netwerk of dat van de school. Ze zijn helemaal aan te passen naar eigen inzicht, doel en gebruik. Dat maakt sociale media zo aantrekkelijk.
Guus Beenhakker beschrijft in deze TIBtool hoe IB’ers en leerkrachten sociale media productief kunnen gebruiken op school. Wat werkt en wat niet? Wat zijn de do’s en don’ts? Kun je iets doen tegen pesten via sociale media? Doordat mensen verschillende opvattingen hebben over sociale media en ze op verschillende manieren te gebruiken zijn, geeft hij verschillende soorten praktijkvoorbeelden.
Door te praten met IB’ers en leerkrachten is het boek perfect op de praktijk afgestemd. Vanwege het grote verschil in kennis en ervaring met sociale media bevat deze TIBtool basale informatie voor beginners en ook veel interessante toepassingen voor gevorderden. Het boek wordt online ondersteund.

Auteur

Guus Beenhakker is journalist, historicus en moraalwetenschapper. Tijdens zijn journalistieke studie is hij zich gaan verdiepen in het gebruik van sociale media door personen en bedrijven. De link met onderwijs komt voort uit zijn plek in de redacties van TIB en Passend Onderwijs Magazine.

Uit de pers

  • “Handzame, overzichtelijke uitgave over de inzet van sociale media op school of in een onderwijsorganisatie.”
  • “De informatie wordt kernachtig en prettig leesbaar aangereikt.”
  • “Met name de uitgewerkte tools zijn (op maat gemaakt voor eigen gebruik) een ‘must have’ voor elke hedendaagse onderwijsorganisatie of school.”
  • “De auteur is goed ingevoerd met het onderwerp en verdient het om met deze relevante, actuele uitgave een breed onderwijspubliek te bereiken, met name leerkrachten in het basisonderwijs.”

Het boek is bij bol.com te koop.